A pályázat célja:
- A magyar gasztronómia és tradíciók népszerűsítése a Budapestre látogató turisták körében étel- és italbemutatók rendezésével, valamint reprezentatív, többnyelvű étlap készítésével, mely tartalmazza az étel összetevőit és az ételkészítés módját is.
- Lehetőség szerint hazai alapanyagból készített hagyományos magyar ételek és italok bemutatása a főváros éttermeiben vagy szabadtéri rendezvények keretében.
Általános pályázati feltételek:
1. A pályázók köre
- Elsősorban éttermek, melyek vállalják étel- és italbemutatók rendezését, azok népszerűsítését. A támogatás címzettje a befogadó étterem vagy a szabadtéri program lebonyolítását vállaló intézmény, nonprofit szervezet, vállalkozás.
- A pályázathoz csatolni kell a cégbírósági bejegyzés végzésének, intézmény, önkormányzat esetében a közgyűlés határozatának hiteles másolatát, konzorcium vagy egyéb társulás esetén a vonatkozó megállapodás eredeti példányát és az együttműködési szerződést.
2. A támogatás
- jellege: visszatérítési kötelezettség nélküli.
- felhasználási célja: a szervezéssel kapcsolatos dologi kiadások és/vagy a rendezvény népszerűsítése.
- összege: maximum 3000 ezer forint programonként.
A támogatás felhasználásáról tételes (számlákkal igazolt) elszámolást kell adni.
3. A pályázat tartalmi követelményei:
- A pályázott programnak szigorúan meg kell felelnie a pályázati hirdetményben közzétett témának és célnak.
- Egy pályázatban minimum egyhetes gasztronómiai bemutatót és a hozzá kapcsolódó többnyelvű étlap és recept elkészítését kell vállalni.
- A program előkészítettségét és a meghívott ételkészítőkkel történő együttműködést (tartalmi, szervezési és pénzügyi) a pályázónak dokumentálnia kell.
- A pályázónak kötelezettséget kell vállalnia arra, hogy a program megvalósításához szükséges technikai eszközök, pénzügyi feltételek rendelkezésre állnak.
4. A pályázat formai követelményei:
- Pályázat kizárólag géppel kitöltött pályázati adatlapon nyújtható be az abban megjelölt mellékletekkel, 1 (egy) eredeti példányban és egy számítógépes lemezen.
Az adatlap formanyomtatványa és a felhívás szövege hozzáférhető az internet - „BudapestPortal” helyen, az alábbi elérési módon: http://www.budapest.hu - PÁLYÁZATOK - Fővárosi Idegenforgalmi Alap címszó alatt.
Nyomtatott formában átvehető a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján, cím: Budapest V. ker., Károly körút 28.
5. A pályázat benyújtásának módja:
- Postai ajánlott küldeményként az alábbi címre:
Budapest Főváros Önkormányzata Főpolgármesteri Hivatal
Kereskedelmi, Turisztikai és Fogyasztói Érdekvédelmi Ügyosztály
1052 Budapest V., Városház u. 9-11.
A borítékon kérjük feltüntetni:
„Fővárosi Idegenforgalmi Alap - 2005. évi gasztronómiai pályázat”
A Fővárosi Önkormányzaton belül más címzetthez, vagy nem postai úton küldött pályázatot elfogadni nem áll módunkban.
6. A pályázatok benyújtásának (postára adásának) határideje: folyamatos, a végső határidő:
2005. március 14., 24 óra
A Bizottság a pályázatokról a végső határidőt követő 60 napon belül dönt.
7. A pályázatok értékelése, értesítés, szerződéskötés:
- A pályázatok értékelését a Bizottság a Turisztikai Tanácsadó Testület bevonásával végzi, mely során fenntartja a jogot a pályázat eredménytelenné nyilvánítására.
- A Bizottság döntése ellen fellebbezésnek helye nincs.
- A pályázókat az eredményről Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala írásban értesíti, a nyertes pályázók jegyzékét és a támogatás összegét a Főpolgármesteri Hivatal internetes honlapján közzéteszi.
- A pályázat nyertesével a Fővárosi Önkormányzat Közgyűlése nevében a Kereskedelmi és Turisztikai Bizottság köt megállapodást, melyben szabályozásra kerül a támogatás felhasználásának, átutalásának és elszámolásának rendje.
- A támogatási összeg a felhasználás pénzügyi és szakmai dokumentációjának elfogadását követően kerülhet átutalásra.
8. További információ:
Budapest Főváros Önkormányzata - Főpolgármesteri Hivatal
Kereskedelmi, Turisztikai és Fogyasztói Érdekvédelmi Ügyosztály
Telefon: 327-1098, 327-1214
Fax: 327-1890
E-mail: tothgy@budapest.hu