Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének 35/2015. (X. 30.) önkormányzati rendelete indokolása

az Erzsébetváros Kártyáról

Általános indokolás

Erzsébetváros Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a szociális gondoskodási formák megújítására, s a meglévő ellátások bővítésére, azok színvonalának emelésére, így egy új, komplex, több funkciós városkártyát kíván bevezetni a kerületben, amelyet minden erzsébetvárosi polgár számára elérhetővé tesz.

E rendelet megalkotásával kibővíti azon jogosultak körét, akiknek ingyenesen biztosítja az Erzsébetváros Kártyát, azonban egy jelképes összegért bárki, aki Erzsébetvárosban állandó lakóhellyel rendelkezik, élhet e kedvezményes lehetőséggel.

Az önkormányzat célja, hogy az erzsébetvárosi családoknak, gyermekeknek, időseknek minél több „célzott” segítséget nyújtson, s csökkentse kiadásaikat, oly módon, hogy a városkártyával kedvezményesen vásárolhatnak és vehetnek igénybe szolgáltatásokat. A program számos további előnnyel is jár, erősíti a lokálpatriotizmust, az együvé tartozást Erzsébetvárosban, emellett elősegíti a szolgáltatói kör, az itt működő üzletek bevételeinek növekedését, és egyben a kerületen belül tartja a fogyasztást.

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz

A rendelet célját határozza meg.

A 2. §-hoz

A rendelet alkalmazásához szükséges fogalmak bővebb kifejtését, magyarázatát, illetve értelmezését segítő meghatározások.

A 3. §-hoz

A rendelet tárgyát képező Erzsébetváros Kártya kiváltására, és birtoklására való jogosultság szabályozása.

A 4. §-hoz

A rendelet egyik alanyának, az Erzsébetváros Kártyát elfogadó hely jogainak, valamint kötelezettségeinek meghatározása.

Az 5. §-hoz

Az Erzsébetváros Kártya kiváltásával, használatával, és kezelésével kapcsolatos részletes eljárási szabályok leírása.

A 6. §-hoz

Az Erzsébetváros Kártya érvényességére vonatkozó rendelkezések meghatározása.

A 7. §-hoz

A kártyarendszerből való törlés szabályait határozza meg.

A 8. §-hoz

A rendelet végrehajtását szolgáló felhatalmazó rendelkezés.

A 9. §-hoz

Hatályba léptető rendelkezés.


  Vissza az oldal tetejére