Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2016. (II. 18.) önkormányzati rendelete indokolása

a társasházaknak nyújtható felújítási támogatásról

Általános indokolás

Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének a társasházaknak nyújtható visszatérítendő kamatmentes és vissza nem térítendő általános- és gázvezeték-felújítási támogatásról szóló 40/2013. (VI. 28.) rendeletét alkotta meg. A kerületi épület állomány tartószerkezetei és az infrastruktúra sorozatos avulásának következtében egyre több igény jelentkezik a felújítási munkák támogatására, ezért szükséges új rendeletet alkotni.

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz

A rendelet hatályát tartalmazza, azaz a Budapest VII. kerületi társasházak részére teszi lehetővé a pályázatokon történő részvételt.

A 2. §-hoz

A rendelet célja, hogy az Önkormányzat támogatást nyújtson a közigazgatási területén lévő társasházak részére egyrészt az rendeltetést gátló felújításokra, másrészt az egyéb általános felújítási munkák elvégzéséhez.

A 3. §-hoz

A társasházi pályázatok forrását az Önkormányzat éves költségvetése állapítja meg. A társasházi pályázat kihirdetésére vonatkozó rendelkezéseket tartalmaz.

A 4. §-hoz

Ezen szakasz szerződéskötési és nyilvántartási kötelezettséget fogalmaz meg,

Az 5. §-hoz

Meghatározza a nyújtható támogatás formáját, maximális összegét.

A 6-7. §-hoz

Felhatalmazó rendelkezéseket tartalmaz valamint a rendelet hatálybalépését szabályozza.


  Vissza az oldal tetejére