Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2016. (VI. 30.) önkormányzati rendelete indokolása

Erzsébetváros Önkormányzata, a Polgármesteri Hivatal és az Önkormányzat irányítása alá tartozó intézmények pénzügyi teljesítésének módjáról

Általános indokolás

A rendelet az államháztartásról szóló, módosított 2011. évi CXCV. törvény Záró rendelkezések 109. § (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján Erzsébetváros Önkormányzata, a Polgármesteri Hivatal és az Önkormányzat irányítása alá tartozó intézmények pénzügyi teljesítésének módját szabályozza. A szabályozás célja a beszerzések és szolgáltatások pénzügyi teljesítésénél - előnyben részesítve a készpénzkímélő módok alkalmazását - a készpénzes kifizetések eseteinek meghatározása.

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz

A rendelet hatályát szabályozza.

A 2. §-hoz

A pénzügyi teljesítés lehetséges módjait nevezi meg, előnyben részesítve a készpénzkímélő kifizetéseket.

A 3. §-hoz

A készpénzelőleg felvételét szabályozza a Polgármesteri Hivatal és az Önkormányzat pénztári és pénzkezelési szabályzatában, valamint az intézményi szabályzatokban rögzítetteknek megfelelően.

A 4. §-hoz

Az Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal készpénzben történő pénzügyi teljesítése kapcsán részletesen meghatározza a készpénzben történő fizetés eseteit.

Az 5. §-hoz

Meghatározza az Önkormányzat irányítása alá tartozó intézmények működése kapcsán a készpénzben történő fizetés eseteit.

A 6. §-hoz

A rendelet hatályba lépését és azt tartalmazza, hogy mely ügyekre kell alkalmazni, továbbá rendelkezik a korábbi rendelet hatályon kívül helyezéséről.


  Vissza az oldal tetejére