A Fővárosi Közlönyben megjelent, a Fővárosi Önkormányzat által rendelkezésre bocsátott hivatalos szöveg.

76/2006. (XII. 29.) Főv. Kgy. rendelet indokolása

Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló 19/2005. (IV. 22.) Főv. Kgy. rendelet módosításáról

Általános indokolás

Budapest Főváros II. kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete 365/2006. (IX. 26.) határozatával kezdeményezte a Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló 19/2005. (IV. 22.) Főv. Kgy. rendelet mellékleteinek módosítását.

Részletes indokolás

A 1-2. §-hoz

Budapest Főváros II. kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete 365/2006. (IX. 26.) határozatával kezdeményezte a várakozási övezet kiterjesztését a Margit körút-Moszkva tér-Szilágyi Erzsébet fasor-Trombitás utca-Garas utca-Marczibányi tér-Ribáry utca-Bimbó út-Ady Endre utca-Szemlőhegy utca-Rómer Flóris utca-Margit utca által határolt területre és a Mecset utcára, amelyhez szükség van az R. 3. számú és 4. számú mellékleteinek módosítására. A 3. számú melléklet az időtartam-korlátozást, a 4. számú melléklet pedig a díjövezetbe való besorolást határozza meg.

A Mecset utca a Margit utcából nyíló zsákutca, így külön felsorolása szükséges. A II. kerület jelenlegi várakozási övezetei érintkeznek egymással, így összevonásra kerülnek.

A 3. §-hoz

A rendelet hatálybalépéséről rendelkezik.


  Vissza az oldal tetejére