A Fővárosi Közlönyben megjelent, a Fővárosi Önkormányzat által rendelkezésre bocsátott hivatalos szöveg.

54/2007. (X. 16.) Főv. Kgy. rendelet indokolása

a Fővárosi Önkormányzat vagyonáról, a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 27/1995. (V. 15.) Főv. Kgy. rendelet módosításáról

Általános indokolás

A Parking Kft. átalakítása kapcsán az eddigi feladatok mellett - azaz a parkolóházak és mélygarázsok építésének előkészítő munkáiban való részvétel, illetve projektek menedzselése - új feladatokat is kap. Ilyen az őrzött, fizető P+R parkolók és a margitszigeti parkoló üzemeltetése, valamint a védett és a korlátozott forgalmú övezetek működtetése, fejlesztése, amelynek egyik eleme az övezetekbe érvényes behajtási hozzájárulások kiadásában való közreműködés. A Parking Kft.-vel való közszolgáltatási szerződés megkötésének feltétele, hogy e tevékenységek ellátásához kizárólagos joggal rendelkezzen.

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz

A rendelet szerint a Parking Kft. a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő, közcélra hasznosított parkolók vonatkozásában kizárólagos üzemeltetési joggal rendelkezik, amely kiegészül Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló 19/2005. (IV. 22.) Főv. Kgy. rendelet egyes rendelkezései alapján várakozóhelyek üzemeltetésével és egyes feladatok ellátásában való közreműködéssel, valamint a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendeletből egyes rendelkezéseiből eredő forgalomtechnikai feladatok ellátásában való közreműködéssel.

A 2. §-hoz

A rendelet hatálybalépéséről rendelkezik.


  Vissza az oldal tetejére