A Fővárosi Közlönyben megjelent, a Fővárosi Önkormányzat által rendelkezésre bocsátott hivatalos szöveg.

26/2008. (IV. 30.) Főv. Kgy. rendelet indokolása

a Fővárosi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/1992. (III. 26.) Főv. Kgy. rendelet módosításáról

Általános indokolás

A Fővárosi Közgyűlés döntött az Arany János Épületgépészeti Szakközépiskola és Szakiskola, az Éltes Mátyás Általános Iskola, Diákotthon, Gyermekotthon és Módszertani Intézmény, az Építőipari és Díszítőművészeti Szakképző Iskola, a Jelky András Ruhaipari Szakközépiskola és Gimnázium, a Kézműipari Szakközépiskola és Szakiskola, Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola, a Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki Középiskola és Szakiskola, a Közgazdasági Szakközépiskola, a Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Diákotthon és Gimnázium, a Trefort Ágoston Kéttannyelvű Középiskola és a Varga Jenő Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola elnevezésének, valamint az 1. Számú Fővárosi Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság és Gyógypedagógiai Szolgáltató Központ, a 3. Számú Fővárosi Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság és Gyógypedagógiai Szolgáltató Központ, a 4. Számú Fővárosi Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság és Gyógypedagógiai Szolgáltató Központ, a Fővárosi Beszédjavító Intézet és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és a Mozgásjavító Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Diákotthon székhelyének megváltoztatásáról. A bekövetkezett név- és székhelyváltozásra tekintettel a Fővárosi Közgyűlés módosította az intézmények alapító okiratait. Ezzel öszszefüggésben az intézmények elnevezésében és székhelyében bekövetkezett változás az SzMSz 6. számú mellékletében is átvezetésre kerül.

Részletes indokolás

Az 1-5. §-hoz

Az alapító okiratban foglaltaknak megfelelően törli az intézmények régi nevét, az intézmények új elnevezései pedig bevezetésre kerülnek.

A 6. §-hoz

Az alapító okiratban foglaltaknak megfelelően törli az intézmények régi székhelyét, az intézmények új székhelye pedig bevezetésre kerül.

A 7. §-hoz

Az alapító okiratban foglaltaknak megfelelően törli az intézmény régi nevét, az intézmény új elnevezése pedig bevezetésre kerül.

A 8. §-hoz

Az alapító okiratban foglaltaknak megfelelően törli az intézmények régi székhelyét, az intézmények új székhelye pedig bevezetésre kerül.

A 9. §-hoz

A rendelet hatálybalépéséről rendelkezik.


  Vissza az oldal tetejére