A Fővárosi Közlönyben megjelent, a Fővárosi Önkormányzat által rendelkezésre bocsátott hivatalos szöveg.

39/2008. (VII. 15.) Főv. Kgy. rendelet indokolása

Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló 19/2005. (IV. 22.) Főv. Kgy. rendelet módosításáról

Általános indokolás

A 74/2007. (XII. 28.) Főv. Kgy. rendelet módosította a Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló 19/2005. (IV. 22.) Főv. Kgy. rendeletet. A módosítással 2008. január 1-jén meghatározásra kerültek a korlátozott forgalmú övezetek és a korlátozott forgalmú közutak, az övezetekbe érvényes hozzájárulások, azok kiadásának menete, valamint a hozzájárulásokhoz tartozó díjak.

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz

A Magyar Honvédség Támogató Dandár és a Nemzetbiztonsági Hivatal jogszabályokban meghatározott alapfeladataik ellátása során olyan gépjárművekkel kell a védett övezetekbe behajtaniuk, amelyek azonosítóit védetten kezelik és azokat nyílt adatbázisokba nem adhatják meg, ezért indokolt, hogy a két szervezet a rendeletben meghatározott hozzájárulás darabszámig rendszám nélküli ideiglenes behajtási-várakozási hozzájárulást kaphasson.

A 2. §-hoz

A főpolgármester hatáskörébe tartozó hozzájárulások kiadását pontosítja. Az 1. §-ban megjelölt indokok alapján a két szervezet meghatározott számú kérelmének nem kell tartalmaznia a rendszámot.

A 3. §-hoz

A Magyar Honvédség Támogató Dandár és a Nemzetbiztonsági Hivatal meghatározott keretek közti behajtási-várakozási díjmentes hozzájárulásait szabályozza.

A 4. §-hoz

A rendelet hatálybalépéséről rendelkezik.


  Vissza az oldal tetejére