A Fővárosi Közlönyben megjelent, a Fővárosi Önkormányzat által rendelkezésre bocsátott hivatalos szöveg.

53/2011. (IX. 15.) Főv. Kgy. rendelet indokolása

a Fővárosi Önkormányzat vagyonáról, a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 75/2007. (XII. 28.) Főv. Kgy. rendelet módosításáról

Általános indokolás

A Fővárosi Önkormányzat vagyonát érintő tulajdonosi hozzájárulási ügyekben hozandó önkormányzati döntések átláthatóbbá, hatékonyabbá tétele érdekében indokolt a jelenlegi szabályozás pontosítása.

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz

A kártalanítás és ellenszolgáltatásból adható díjkedvezmények szempontjai közgyűlési határozaton túl jogszabályban is rögzítésre kerülnek a döntéshozatal teljes átláthatósága céljából. A hatékonyabb és gyorsabb döntéshozatal érdekében azokban az esetekben, amikor fővárosi beruházás kapcsán szükséges a már meglévő elektronikus hírközlési berendezések áthelyezése, kiváltása, úgy az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény 97. §-a értelmében a munkálatokat annak költségére kell elvégezni, akinek érdekében az felmerült, ezért ezekben az esetekben a kártalanítás/ellenszolgáltatás összege elengedhető, külön egyedi döntés a díjmentességről nem indokolt.

A 2. §-hoz

E paragrafus a rendelet hatálybalépéséről és alkalmazásáról rendelkezik.


  Vissza az oldal tetejére