A Fővárosi Közlönyben megjelent, a Fővárosi Önkormányzat által rendelkezésre bocsátott hivatalos szöveg.

21/2012. (III. 1.) Főv. Kgy. rendelet indokolása

a kiemelt közcélú zöldterületekről szóló 14/1993. (IV. 30.) Főv. Kgy. rendelet módosításáról

Általános indokolás

A közcélú zöldterületekről szóló 14/1993. (IV. 30.) Főv. Kgy. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) melléklete a főváros területén található kiemelt közcélú zöldterületeket nevesíti. A nevesített kiemelt közcélú zöldterületek között szerepel Budapest V. kerületében a Kossuth Lajos tér is, mely a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 28. § (2) bekezdése értelmében 2012. január 1-jén a Fővárosi Önkormányzat tulajdonából és kezeléséből ingyenesen a Magyar Állam tulajdonába és az Országgyűlési Hivatal vagyonkezelésébe került.

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz

A Rendelet 1. §-a értelmében a kiemelt közcélú zöldterületek és fasorok fenntartásáról és fejlesztéséről a kerületi önkormányzatokkal együttműködve a Fővárosi Önkormányzat gondoskodik. A főváros területén a kiemelt közcélú zöldterületeket a Rendelet melléklete nevesíti.

Fővárosi Önkormányzat, mint a Kossuth Lajos tér eddigi kezelője a jogszabályok közötti összhang megteremtése érdekében hatályon kívül helyezi a Rendelet mellékletéből a Kossuth Lajos teret, lehetőséget biztosítva így az Országgyűlés Hivatalának a vagyonkezelői jogok gyakorlására.

Az 2. §-hoz

A rendelet hatálybalépéséről és a deregulációról rendelkezik.


  Vissza az oldal tetejére