A Fővárosi Közlönyben megjelent, a Fővárosi Önkormányzat által rendelkezésre bocsátott hivatalos szöveg.

98/2012. (XII. 27.) Főv. Kgy. rendelet indokolása

a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 74/1997. (XII. 30.) Főv. Kgy. rendelet módosításáról

Általános indokolás

Budapest Főváros Közgyűlésének a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 74/1997. (XII. 30.) Főv. Kgy. rendeletének 10. § (1) bekezdése arról rendelkezik, hogy a kéményseprő-ipari kötelező közszolgáltatásért a tulajdonos által fizetendő díjat a rendelet melléklete tartalmazza.

A kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatási díj mértékét a gazdálkodás tőke- és költségigénye miatt a folyamatosan növekvő költségekhez és az elvégzendő feladatokhoz kell igazítani. Az egyes helyi közszolgáltatások kötelező igénybevételéről szóló 1995. évi XLII. törvény 2. § f) pontjában és 4. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján megalkotott 74/1997. (XII. 30.) Főv. Kgy. rendelet mellékletének módosítása szükségessé vált. A kéményseprő-ipari közszolgáltatás díját az eddig felmerült és várható költségek, valamint az infláció figyelembevételével állapította meg a Fővárosi Közgyűlés.

A díj kialakításában szerepet játszó eddig bekövetkezett, illetve a várható költségnövekedés indokolja, hogy 2013. február 1-jétől a nettó díjak növelésére sor kerüljön.

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz

A kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatási díj mértékének megváltoztatása a 74/1997. (XII. 30.) Főv. Kgy. rendelet mellékletének módosításával történik.

A 2. §-hoz

A rendelet hatálybalépéséről rendelkezik a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 14. § (1) bekezdése alapján.


  Vissza az oldal tetejére