A Fővárosi Közlönyben megjelent, a Fővárosi Önkormányzat által rendelkezésre bocsátott hivatalos szöveg.

84/2013. (XII. 3.) Főv. Kgy. rendelet indokolása

az egyes kiemelkedő termékek, szolgáltatások és tevékenységek elismeréséről szóló 50/2013. (V. 31.) Főv. Kgy. rendelet módosításáról

Általános indokolás

Az egyes kiemelkedő termékek, szolgáltatások és tevékenységek elismeréséről szóló 50/2013. (V. 31.) Főv. Kgy. rendelet (továbbiakban: Rendelet) módosítása a Budapest Márka és Budapest Bora emblémák ábrájának és leírásának meghatározása és összhangjának megteremtése érdekében volt szükséges.

Részletes indokolás

1. §-hoz

A Budapest Márka elismerő cím adományozását lehetővé teszi huzamosabb ideje kimagasló színvonalú szolgáltatást nyújtó civil szervezetek részére is, továbbá az elismerhető közszolgáltatások esetén előírja, hogy azokat Budapest területén kell nyújtani.

2. §-hoz

A Budapest Márka embléma kapcsán kimondja, hogy azt csak az elismert termékkel vagy szolgáltatással összefüggésben lehet használni.

3. §-hoz

Az 1. melléklet módosítása folytán meghatározza a Budapest Márka embléma leírását, formai és tartalmi elemeit, valamint megjeleníti annak képét.

4. §-hoz

A 2. melléklet módosítása folytán meghatározza a Budapest Bora embléma leírását, formai és tartalmi elemeit, valamint megjeleníti annak képét.

5. §-hoz

A rendelet hatálybalépéséről rendelkezik.


  Vissza az oldal tetejére