A jogszabály mai napon ( 2022.07.02. ) hatályos állapota.

 

100/2020. (IX. 9.) OBT határozat

a bírósági épületekben tartózkodás járványügyi készültség idején irányadó szabályainak meghatározásáról szóló ajánlástervezet véleményezéséről * 

Az Országos Bírói Tanács az Országos Bírósági Hivatal elnökének a bírósági épületekben tartózkodás járványügyi készültség idején irányadó szabályainak meghatározásáról szóló ajánlástervezét támogatja a következő észrevételekkel.

Javasolja az Országos Bírósági Hivatal elnökének annak előírását, hogy az ügyvédi kamara tagjai, az ügyészek és alügyészek - az igazolvány felmutatásával - előzetes regisztráció és a 15. § (1) bekezdésében meghatározott időbeli korlátozás nélkül léphessenek be a bírósági épületekbe.

Javasolja továbbá, hogy az Országos Bírósági Hivatal elnöke vizsgálja felül a kettő méter távolság kötelező előírását és azokat a rendelkezéseket, amelyek gyakorlati betartása és betartatása - akár a rövid határidejű ügyintézést igénylő ügyszakokra specifikusan - előre láthatóan akadályokba fog ütközni.

Javasolja annak előírását is, hogy a bírósági elnökök gondoskodjanak arról, hogy az ügyfelek megfelelő időben és módon tájékoztatást kapjanak az épületbe lépés szabályairól.


  Vissza az oldal tetejére