A jogszabály mai napon ( 2021.01.21. ) hatályos állapota.
A jelek a bekezdések múltbeli és jövőbeli változásait jelölik.

 

5/2000. (I. 21.) Korm. rendelet

a Magyar Köztársaság és a Török Köztársaság között, az 1998. évi XX. törvénnyel kihirdetett Szabadkereskedelmi Megállapodás C Jegyzőkönyvének B Mellékletében szereplő élőmarhára és fagyasztott marhahúsra vonatkozó kompenzációról szóló vegyesbizottsági határozat kihirdetéséről

A Magyar Köztársaság és a Török Köztársaság közötti Szabadkereskedelmi Megállapodás kihirdetéséről szóló 1998. évi XX. törvény 3. §-ában kapott felhatalmazás alapján a Kormány a következőket rendeli el:

1. § A Kormány a Magyar Köztársaság és a Török Köztársaság közötti Szabadkereskedelmi Megállapodás C Jegyzőkönyvének B Mellékletében szereplő élőmarhára és fagyasztott marhahúsra vonatkozó kompenzációról szóló vegyesbizottsági határozatot e rendelettel kihirdeti.

2. § A C Jegyzőkönyv B Mellékletében szereplő élőmarhára és fagyasztott marhahúsra vonatkozó kompenzációról szóló vegyesbizottsági határozat hivatalos magyar nyelvű fordítása a következő:

„A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ÉS A TÖRÖK KÖZTÁRSASÁG KÖZÖTTI SZABADKERESKEDELMI MEGÁLLAPODÁS ÁLTAL LÉTREHOZOTT VEGYESBIZOTTSÁG HATÁROZATA (99/2. számú határozat)

A C JEGYZŐKÖNYV B MELLÉKLETÉBEN SZEREPLŐ ÉLŐMARHÁRA ÉS FAGYASZTOTT HÚSRA VONATKOZÓ ÁTMENETI KOMPENZÁCIÓ

Tekintettel azokra a nehézségekre, amelyek a Török Köztársaságban az élőmarhára és fagyasztott marhahúsra vonatkozó import engedélyek kiadásával kapcsolatban felmerültek, valamint arra a tényre, hogy a Magyar Köztársaság és a Török Köztársaság közötti Szabadkereskedelmi Megállapodás (a továbbiakban: Megállapodás) C Jegyzőkönyve B Mellékletében szereplő élőmarhára és fagyasztott marhahúsra vonatkozó engedmények nem kerülhettek időben alkalmazásra,

tekintettel arra, hogy kompenzálni szükséges a Magyar Köztársaság abból eredő veszteségeit, hogy a Megállapodás C Jegyzőkönyvének B Melléklete szerint a Török Köztársaság által a Magyar Köztársaságból származó élőmarhára és fagyasztott marhahúsra nyújtott engedmények nem kerültek alkalmazásra,

a Vegyesbizottság a következő határozatot hozta:

A Török Fél ideiglenesen alkalmazandó, pótlólagos vámkvótákat nyit, az alábbiak szerint:

Vámtarifaszám A termék megnevezése Érvényesség A pótlólagos kvóta mennyisége Törökországban alkalmazott vám
1005 90 00 Kukorica 2000. január 1-jétől május 31-ig 55 000 tonna 0%
2302 10 30 Korpa, korpás liszt és más maradék kukoricából és búzából 1999 és 2000 10 000 tonna 0%

A Magyar Fél elfogadja az élőmarha és fagyasztott hús törökországi import tilalma következtében 1999-ben elszenvedett veszteségek fentiek szerinti kompenzálását.

Amennyiben az import tilalom a 2000. évben fennmarad, a Magyar Fél fenntartja a jogot, hogy 2000-re arányos kompenzációt kérjen. Erről a kompenzációról legkésőbb 2000. március 31-ig kell megállapodni.

E határozat azon a napon lép hatályba, amikor a Felek értesítik egymást, hogy a Határozat elfogadásával kapcsolatos belső jogi eljárás lezajlott.

Készült Ankarában, 1999. október 7-én, 2 eredeti példányban, angol nyelven.

(Aláírások)”

3. § Ez a rendelet a kihirdetése napján lép hatályba, rendelkezéseit 2000. január 4-től kell alkalmazni.


  Vissza az oldal tetejére