A Fővárosi Közlönyben megjelent, a Fővárosi Önkormányzat által rendelkezésre bocsátott hivatalos szöveg.

90/2008. (XII. 30.) Főv. Kgy. rendelet indokolása

Budapest Főváros szmogriadó-tervéről szóló 69/2008. (XII. 10.) Főv. Kgy. rendelet módosításáról

Általános indokolás

A Rendelet hatályba lépését követően a szmogriadó-terv végrehajtásában közreműködő szervezetek részéről több javaslat fogalmazódott meg az egyes rendelkezések kiegészítése és pontosítása kapcsán.

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz

A rendelet területi hatálya Budapest Főváros teljes közigazgatási területére kiterjed, ugyanakkor indokolt az M0 elkerülő út fővároson áthaladó szakaszait kivételi körbe tenni, ezzel is biztosítva az elkerülő tranzitforgalom zavartalanságát.

A 2. §-hoz

A végrehajtást egyszerűsíti, ha a környezetvédelmi hatóságtól (KDV-KTVF) és a meteorológiai szolgálattól (OMSZ) érkező tájékoztatás mindig a Fővárosi Közterület-felügyelet Vészhelyzet Információs Központjába (VIK) érkezik, függetlenül a Főpolgármesteri Hivatal munkaidejétől. Pontosításra kerültek a KDV-KTVF által megküldendő adatok, és a tájékoztatás módja is.

A 3. §-hoz

Technikai jellegű pontosítás, elősegítve a 0 számjel egyértelműen páros számként történő értelmezését.

A 4-5. §-hoz

Indokolt a kivételek körét pontosítani (a riasztási fokozatban hozott forgalomkorlátozás alól), tekintettel az érintett közműszolgáltatók karbantartási, hibaelhárítási feladataira. Indokolt a fővárosi önkormányzati hivatalok járműveinek kivételi körből való törlése, valamint az intézkedések ellenőrzését végző érintettek pontosítása.

A 6. §-hoz

Meghatározza a rendelet hatályba lépésének napját.


  Vissza az oldal tetejére