A Fővárosi Közlönyben megjelent, a Fővárosi Önkormányzat által rendelkezésre bocsátott hivatalos szöveg.

79/2009. (XII. 10.) Főv. Kgy. rendelet indokolása

a Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló 24/2009. (V. 11.) Főv. Kgy. rendelet módosításáról

Általános indokolás

Lakossági várakozási hozzájárulás esetén lakásonként a második személygépkocsira kiadott hozzájárulás éves várakozási díja vonatkozásában a kerületi önkormányzatok által adható kedvezmények mértékének emelése indokolt.

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz

A lakossági várakozási hozzájárulás éves díjáról, illetve lakásonként az első és a második személygépkocsi után a kerületi önkormányzatok által adható kedvezmény mértéke vonatkozásában a Fővárosi Közgyűlés a Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló 24/2009. (V. 11.) Főv. Kgy. rendeletében döntött.

Lakásonként a második személygépkocsira kiadott kedvezmény mértékét a gépjármű környezetvédelmi kategóriája alapján indokolatlanul szigorúan korlátozta, legfeljebb 10%, 30%, illetve 50%-os mértékben. A fővárosi lakosok terheinek csökkentése érdekében ezen szabály módosítása indokolt oly módon, hogy a kedvezmény mértéke környezetvédelmi kategóriánként 30%, 50%, illetve 70% legyen.

A 2. §-hoz

A rendelet hatálybalépéséről rendelkezik.


  Vissza az oldal tetejére