A Fővárosi Közlönyben megjelent, a Fővárosi Önkormányzat által rendelkezésre bocsátott hivatalos szöveg.

9/2016. (IV. 13.) Főv. Kgy. rendelet indokolása

a közterület- és városrésznevek megállapításáról, azok jelöléséről, valamint a házszám-megállapítás szabályairól szóló 94/2012. (XII. 27.) Főv. Kgy. rendelet módosításáról

Általános indokolás

A közterület- és városrésznevek megállapításáról, azok jelöléséről, valamint a házszám-megállapítás szabályairól szóló 94/2012. (XII. 27.) Főv. Kgy. rendelet 3. melléklete tartalmazza kerületenként felsorolva a fővárosi városrészneveket és azok területi lehatárolását. A XIII. kerületben egy új városrész, a „Göncz Árpád városközpont” kialakítása, továbbá a Margitsziget közvetlen fővárosi igazgatású területté válása miatt, míg a XVIII. kerületben a korábbi közterületnév-változások átvezetése érdekében lett szükséges egyes városrészek elnevezésének és területének megváltoztatása.

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz

A módosítás létrehozza a XIII. kerületben az új „Göncz Árpád városközpont” elnevezésű városrészt, az „Angyalföld” és a „Vizafogó” városrészek területének átalakításával, továbbá kiemeli a Margitszigetet a XIII. kerület városrészei közül. A Margitsziget közvetlen fővárosi igazgatású területté válása miatt egy új címszót hoz létre „VÁROSRÉSZEK - Budapest Főváros” név alatt, és a Margitszigetet ide helyezi át. A XVIII. kerületben 2014-ben a Sallai Imre utcából Cziffra György utca, míg a Fürst Sándor utcából Kiss István utca lett, és mivel ezen közterületek városrészeket is határoltak, a módosításokat át kellett vezetni az érintett városrészek területi lehatárolásában. A szintén XVIII. kerületi Pestszentimre városrész nem került kialakításra, ezért azt a városrészek közül törölni szükséges.

A 2. §-hoz

A rendelet hatálybaléptetéséről rendelkezik.


  Vissza az oldal tetejére