A Fővárosi Közlönyben megjelent, a Fővárosi Önkormányzat által rendelkezésre bocsátott hivatalos szöveg.

10/2017. (III. 10.) Főv. Kgy. rendelet indokolása

a Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló 30/2010. (VI. 4.) Főv. Kgy. rendelet módosításáról

Általános indokolás

A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 48. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján Budapest főváros közigazgatási területén a várakozási hozzájárulások kiadásának szabályozása, illetve a szabályozás módosítása a Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló 30/2010. (VI. 4.) Főv. Kgy. rendelet módosításával lehetséges.

A Normafa védett övezetbe történő behajtási és a behajtási-várakozási hozzájárulások kiadására vonatkozóan új szabályozás megalkotása szükséges.

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz

A Normafa védett övezetbe történő behajtási és várakozási hozzájárulások kiadása a Normafa történelmi sportterület rehabilitációjának feladatát ellátó Hegyvidéki Önkormányzathoz kerül.

A 2. §-hoz

A rendelet hatálybalépéséről rendelkezik.


  Vissza az oldal tetejére